Inner child coaching with Cornelle

Innerlijke Kind Coaching

Het healingsproces van het innerlijke kind is een zeer intensief traject dat zeer diepgaand werkt en het leven voor altijd ten goede verandert.

Gewoon even een beetje uitleg over "innerlijk kind" (sorry als je al weet natuurlijk), wat het is en welke invloed het heeft op je leven.

Stel je voor :"Je bent 4 jaar oud en het is zondag. Jij (je mama & papa & zus /broer) gaat naar een feestje. Je moeder heeft een mooie jurk voor je uitgezocht, wit met korte mouwen. Je kunt je sokken boven aandoen, zegt mama. Je komt trots naar beneden met 2 verschillende sokken die je gewoon leuk vindt... De opmerking: "ben je nu helemaal gek geworden?" Dat ziet er toch helemaal niet, belachelijk gewon! UIT die sokken. ... 'Zal ik ik wel weer voor je doen', zegt je mama zuchtend, je begrijpt het niet! Diep gekwetst trek je de sokjes uit en je huilt zachtjes.. en je denkt: 'ik mocht het toch zelf uitzoeken."

Je begrijpt niet wat er mis is met die sokjes. Het was jouw keuze... Emotioneel gezien, ben je gekraakt. Je maakt geen keuzes meer, je durft niet meer, je past je aan. Je voelde je sterk en trots nu je bang en kwetsbaar bent.

Je bent erg alert geworden omdat je lief en slim gevonden wilt worden, om erbij te horen, om gezien te worden. Je emotionele lichaam (innerlijk kindje) groeit niet echt verder. Door dingen te voelen en dit te doen weet je nu dat dat niet mag omdat je "gek" wordt geworden. "Je kan niks goed doen"! Dit is je innerlijke kind dat spreekt. Om het innerlijke kind niet verder te kwetsen, ga je je aanpassen aan je omgeving en het emotionele deel van je dat jong is gebleven, blijft onschuldig en lijdt.

Geen tot weinig zelfvertrouwen, geen zelfrespect, geen zelfherkenning en geen eigenliefde.

Als je echt niet weet, voelt of begrijpt waarom je de dingen doet zoals je ze doet. De rode negatieve lijn in je leven blijft zich herhalen. Je ervaart dat in je relatie bij familie en vrienden of op het werk. Dan is innerlijk kinderwerk veruit de meest effectieve manier om jezelf te healen en dit zo te veranderen. Je gaat je realiseren, erkennen dat wat in het verleden je keuze was om jezelf emotioneel te scheiden van de werkelijkheid, je nu "ontworteld" doet voelen. Je durft niet kiezen voor jezelf want.... wat zullen de anderen zeggen,

De reden waarom gaat zichtbaar worden en stap voor stap zul je jezelf meer emotioneel leren kennen, waardoor je meer in balans komt. Onze volwassenheid, onze mentale kracht gaat ons innerlijke kind helpen om vertrouwen te krijgen om te mogen zijn. We laten het groeien van zelfrespect en respect, naar zelfvertrouwen en vertrouwen. Daarna volgt de zelfherkenning en erkenning van het mogen zijn. Dan werken we aan de laatste stap, de zelfliefde en liefde voor alles wat is.

Dit proces stelt je in staat om emotioneel te groeien, zodat je veerkrachtiger en volwassener wordt in de omgang met jezelf en de buitenwereld. Je voelt jezelf en durft te zeggen wat je echt voelt, omdat je nu je eigen gevoel volgt. Het leven krijgt meer inhoud, meer betekenis en je durft nu je 'geboorterecht' op te pakken en te zeggen wat jij wilt en wat niet meer.

DIT BEN IK... je voelt eindelijk dat je leeft, happinezz in de breedte en de diepte.

Extra info

Cornelle's Happinezz & Energy coaching©

Terug naar homepage