Cornelle Sterk
Cornelle Sterk energy coaching

BLOG 3

Retreat: "Be in Balance"

Ik weet dat terugtrekken zinvol is en ik wil graag mijn gevoelens erover delen:

Ten eerste en heel belangrijk, je kunt dit helemaal alleen doen. Je hoeft echt geen avonturier (ster) te zijn. Je gaat naar een mooie, natuurlijke en veilige omgeving, met een vast programma, eten, drinken en vrije tijd. Je staat echt in contact met anderen die hier met dezelfde vragen, zorgen en problemen zitten. Social media die deze week bijna niet bestaan. Juist meer vrije tijd, die je alleen kunt besteden door te genieten van de natuur met onbekende gelijkgestemden, te ontbijten en kennis te delen. Je hoort levensverhalen die je kunnen inspireren en "wakker maken" of ontroeren. De kans is groot dat je de rest van je leven nieuwe vrienden ontmoet, net als ik op je retraite.

Je hebt echt contact met de omgeving. Velden vol met gele bloeiende linzen, rode papavervelden, blauwe meren, rivieren en bergstroompjes. En in de herfst natuurlijk de prachtige rode, oranje en bruine kleuren van de bomen.

Dit overweldigende natuurschoon en de gunstige weersomstandigheden maken deze regio zeer geschikt voor buitenactiviteiten, wandelingen, meditatie en workshops zoals intuïtief schilderen en keramiek.

Een onbekend terrein dat al jouw zintuigen zal prikkelen.

Je ontmoet jezelf (weer), je komt in balans en samen gaan we de uitdaging aan om dat zo te houden door middel van praktische tips. Jouw snel veranderende realiteit is soms overweldigend en je voelt jezelf steeds meer. Je kunt gewoontes, verplichtingen of pijnlijke denkwijzen of schuldgevoelens thuis laten.

Omdat deze retraite om jou draait, krijg je veel tijd, die je anders voor anderen gebruikt... Hierdoor kun je de tijd die beschikbaar is gekomen een nieuwe betekenis geven en ervaren hoe het is om je te vervelen, te luieren, te lopen of te mediteren. Wees creatief bezig als je dat wilt. Als je aan het begin van de week de verleiding voelt om voorrang te geven aan gewoontes die soms hardnekkig zijn, zal ik er zijn om je privé te coachen, je een ontspannende massage te geven om je weer tot rust te brengen...

Je hoeft niets te doen. Alles mag en je hoeft niets te doen. Een ideale plek om je leven in een ontspannende versnelling te zetten. Op weg naar een leven op de Happinezz-manier... Je gaat investeren in je eigen Happinezz... Een retraite is letterlijk en figuurlijk een investering en kan duur zijn. Misschien moet je eerst sparen of je moet je jouw spaarrekening gebruiken, maar in mijn ervaring en die van de mensen die je voorgingen: je komt gelukkiger en "bevrijd & wakker" terug in jouw wereld. Meer in contact met jezelf, in contact met anderen. In lichaam, geest en ziel herken je nu jezelf en is er de ruimte voor inspiratie en creativiteit ontstaan. Je weet nu hoe je in balans kunt blijven en 'het Happinezz-leven' kunt leven.

Volledig energetisch in balans

Wanneer we volledig energetisch in balans zijn, spreken we over gezondheid, gezondheid op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Dit zijn onze lichamen die samenwerken en ervoor zorgen dat we gelukkig zijn en vol levenslust.

Als we uit balans zijn dan voelen we ons niet gelukkig, zijn we moe of ziek of erger nog, we hebben geen levenslust meer. Als we ons zo voelen gaan we naar een dokter, specialist of psycholoog of een coach. Zij kunnen ons helpen of ondersteunen met medicijnen, chemicaliën of operaties. Tegenwoordig kunnen we ook geholpen worden met gesprekken.

Als we dieper in onszelf kijken om te zien waarom het zo is, kunnen de klachten verdwijnen, dan voelen we ons een tijdje goed. Toch is er meestal een terugval. We zijn ons vaak niet bewust van de energie die weglekt, zoals we dat noemen. Dit kan komen door onze manier van denken die moeilijk te veranderen is, door omstandigheden, zoals deadlines op het werk of een familielid dat altijd op je nek zit. Een opmerking kan je volledig uit balans brengen.

Bezorgdheid over je kinderen, je relatie, de rekeningen... noem maar op. Tegenwoordig is er genoeg om je zorgen over te maken en dan zijn er nog de onbewuste dingen die je uit balans brengen. Je energieniveau daalt en op het moment dat je "lager gaat trillen (lage energietrilling) zal je systeem hard moeten werken om het energieniveau weer in balans te krijgen. Met alle gevolgen van dien.

Het langdurig uit balans zijn zorgt ervoor dat ziektes de vrije loop krijgen.

Je hebt kleine lichamelijke klachten, of grote... hoofdpijn, stijve nek, je bent moe en prikkelbaar. Je bent verdrietig... verlies of scheiding. Je hebt lage rugklachten of je denkt "waar doe ik het toch allemaal voor"... Het had zelfs zover kunnen komen dat je een burn-out hebt of je verveelt. Je wordt steeds zwarter en zwarter of depressiever,

In de diepte is er de kracht die we op het punt staan te herontdekken. Jouw energetische balans gaan we een boost geven. Je gaat leren door te ervaren en doen hoe die kracht steeds aan te spreken. Hoe alles af te voeren en "los te laten"...

Omdat:

Je wilt gewoon leven en genieten op dit moment! Geen nee kunnen zeggen en je schuldig voelen, gelukkig zijn, altijd maar doorgaan... Je moet een heel sterk persoon zijn om dat vol te kunnen houden. Je wordt er gewoon moe van! Het verdriet dragen van afwijzing, vernedering en de teleurstelling in en van het leven... Daar heb je kracht voor nodig. Je hebt er gewoon niet de energie voor op een bepaald moment.

We gaan je energiepijl weer opbouwen en jij gaat leren om het te onderhouden en in balans te houden. Ik zal dit doen op een professioneel speelse en creatieve manier die je weer in balans brengt.

Waarom wil je kiezen voor een retraite-bootcamp:

Een retraite is een afzondering voor spiritueel, mentaal of emotioneel zelfonderzoek en verschillende oefeningen en uitdagingen. Een geschikte omgeving kan een klooster zijn of een speciaal opgericht retraitecentrum in de natuur. Een retraite biedt vaak de mogelijkheid om intensief te mediteren voor een aantal dagen traite-bootcamp kan dat samengaan?

Mijn ervaring is JA... vanuit mijn werk als coach heb ik door de jaren heen ervaren dat deze combinatie heel goed werkt. Gewoon uit je "vertrouwde" omgeving, in de natuur weer contact maken met jezelf. Alle puntjes op de i zetten op je eigen manier. Weg van de drukte en de drukte. In een omgeving die je het gevoel kan geven dat het goed is.

Het Boot Camp vanuit coachings-perspectief.

Dus dit kan worden omschreven als een makkelijk te volgen, maar intensieve en vooral interactieve workshop over hoe je terug te gaan naar de basis. De dialoog met jezelf en de omgeving en het werken met natuurlijke materialen stimuleert je zowel mentaal en fysiek als emotioneel. Met een coaching bootcamp kom je in beweging voor jezelf, dus voor anderen. Het maken van keramiek zal je helpen bij dit proces en het i nog super leuk ook. Werken buiten in de natuur met natuurlijke materialen. "Back tot basic and feel the life".

Het Retraite vanuit coachings-perspectief.

Een retraite is jezelf tijdelijk terugtrekken uit het dagelijks leven Deze retraite is bedoeld om je geestelijk te verdiepen. Vroeger waren dit monastieke retraites, waarbij iemand de behoefte voelde om te reflecteren op een ingrijpende gebeurtenis in zijn leven. Nu worden retraites in de natuur gehouden. Het niet toegankelijk zijn met moderne communicatiemiddelen heeft een zuiverende werking. Met een coach als begeleiding moet je niet alleen de reflectie doorleven, er is altijd steun voor je.

WAT gaan we doen? Om de "Happinezz-Lifestyle" te leren leven... in balans komen en in balans blijven;

Coaching & begeleiding in groep en privé Biomassages Werken met keramiek (workshop)

Voel het leven en ervaar de eigenliefde Ervaar de vrijheid Leer tools om weer in balans te komen

Stille wandeling Ontdekken Assisi Italiaanse kookklas

Be In Balance Retraite - Bootcamp om de Happinezz-weg te leren leven

In balans zijn, je energie op pijl houden, je goed en gezond voelen. Dat is iets, in deze tijden van stress, onze eigen gecreëerde rattenrace met al onze verantwoordelijkheden. Daarom leer je tijdens dit retraite bootcamp alles over hoe je in balans kunt komen en vooral hoe je in balans kunt blijven. Je kunt het Happinezz-leven leven.

Wil jij dat nu ook aan jezelf cadeau geven... Goed plan. Kom mee naar Italië op 22 september en wordt jezelf weer.

Transformatie: niet door iets aan jezelf te moeten veranderen, maar... door je essentie weer te voelen.

Leven in balans en echt gelukkig en gezond zijn. Is dat wat je wilt, dan... voel je je welkom.

"Wakker worden en leven Happinezz-Way-Of Life"

Cornelle

Happinezz energy coach cornelle sterk
Info retreat 

Cornelle's Happinezz & Energy coaching©

Terug naar homepage